YouTube aramaları nasıl silinir? (Windows ve telefonda)

YouTube, diğer sosyal medya platformları gibi, kullanım sırasında video arama ve izleme geçmişi tutar. Aslında, bu platform, size başka videolar önermek için, aradıklarınıza ve daha önce izlediğiniz videolara dayalı olarak bu verileri kullanır.

Bu arama geçmişi, izlemiş olduğunuz bir videoyu bulmak istediğinizde çok kullanışlıdır, ancak bazen rahatsız edici görünebilir. Neyse ki YouTube, video izleme geçmişini kontrol etmenize ve hatta silmenize izin verir.

YouTube izleme geçmişinden videolar nasıl görüntülenir ve silinir?

YouTube web sitesindeki Geçmiş sayfasına veya Android ya da iOS cihazınızdaki YouTube uygulamasına giderek YouTube görüntüleme geçmişinizi görüntüleyebilirsiniz. Orada, izlediğiniz videoları görebilir ve hangilerini silmek istediğinizi seçebilirsiniz.

 

Bu bölümde, kişisel bilgisayar veya akıllı telefonda bu sayfaya nasıl ulaşılacağı ve videoların izleme geçmişinden nasıl silineceği açıklanmaktadır:

 

Windows’ta

1-Web tarayıcınızda Youtube.com’u açın ve hesabınıza giriş yapın.

2- Soldaki menü açık değilse sol üst köşedeki hamburger menü simgesine tıklayın ve Geçmiş’i seçin.

 

 

3- izlediğiniz videolar; Aşağıdaki görüntüdeki gibi bir ekranın ortasında görünürler.

4- Videonun üzerine gelip sağ üst köşede gösterilen X işaretine tıklayarak videoları izleme geçmişinizden kaldırabilirsiniz.

 

mobil

1- YouTube mobil uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.

2- Sağ alttaki Library seçeneğine dokunun ve aşağıdaki gibi ekranda History seçin.

3- Daha önce izlediğiniz videolar burada listelenir.

4- Videonun sağ üst köşesindeki üç nokta butonuna dokunup İzleme geçmişinden kaldır’ı seçerek silebilirsiniz.

 

YouTube geçmişinizi nasıl temizlersiniz?

Neyse ki YouTube, izleme geçmişinizin tamamını tek seferde temizlemenize olanak tanır, böylece bunları tek tek gözden geçirmek zorunda kalmazsınız. Bunu masaüstü web sitesinde veya YouTube uygulamasında yapabilirsiniz. Bir sonraki bölümde size nasıl olduğunu göstereceğiz.

YouTube’un bu verileri size daha iyi teklifler sunmak için topladığını unutmayın. İzleme geçmişinizi temizlediğinizde izlediklerinize göre bu öneriler sıfırlanır ve bir süreliğine beğenmediğiniz videolar görebilirsiniz. Bu mod, aynı YouTube veya Google hesabıyla oturum açtığınız tüm cihazlar için geçerlidir.

 

Windows’ta

1-Web tarayıcınızda Youtube.com’u açın ve hesabınıza giriş yapın.

2- Soldaki menü açık değilse sol üst köşedeki hamburger menü simgesine tıklayın ve Geçmiş’i seçin.

3- Menünün sağ tarafında Tüm İzleme Geçmişini Temizle seçeneğine tıklayın.

4- Açılan onay kutusunda İzleme Geçmişini Temizle seçeneğine tıklayın.

 

mobil

1- YouTube mobil uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.

2- Sağ üst köşedeki avatarınıza veya profil resminize dokunun ve Ayarlar’ı seçin.

3- Geçmiş ve Gizlilik’e dokunun ve ardından İzleme geçmişini temizle’yi seçin.

4- Görüntülenen onay kutusunda, İzleme geçmişini temizle üzerine tekrar dokunun.

 

YouTube görüntüleme geçmişini geçici olarak askıya alın

YouTube’un izlediğiniz videoları izlemesini istemiyorsanız şanslısınız çünkü bunun için ayarlar var! Tüm yapman gereken; Bu, YouTube hesap ayarlarınızda izleme geçmişini durdurmak içindir. Video geçmişi durdurulmuşken, YouTube izlediğiniz sonraki videoları izleyerek onlara dayalı teklifler yapmaz.

Tıpkı YouTube’daki videoların geçmişini silmek gibi, bunu durdurmak da tüm YouTube hesapları ve oturum açtığınız tüm cihazlar için geçerlidir. Böylece izleme geçmişi, tüm YouTube veya Google kullanıcı hesaplarında durdurulacaktır.

 

Bir bilgisayarda YouTube görüntüleme geçmişini geçici olarak durdurmak için:

1-Web tarayıcınızda Youtube.com’u açın ve hesabınıza giriş yapın.

2- Menünün sol tarafındaki Geçmiş’e tıklayın. Bu seçeneğin çıkması için öncelikle sol üst köşedeki hamburger menü ikonuna tıklamanız gerekebilir.

3- Şimdi Geçmiş sayfasında, menünün sağ tarafında bulunan İzleme Geçmişini Duraklat’a tıklayın.

4- Açılan onay kutusunda Duraklat seçeneğine tıklayın.

 

Android veya iPhone cihazlarda YouTube görüntüleme geçmişini geçici olarak durdurmak için:

1- YouTube mobil uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.

2- Sağ üst köşedeki avatarınıza veya profil resminize dokunun ve Ayarlar’ı seçin.

3- Geçmiş ve Gizlilik seçeneğine ve ardından etkinleştirilene kadar İzleme geçmişini duraklat seçeneğine dokunun.

4- Açılan onay kutusunda Duraklat seçeneğine dokunun.

 

YouTube’da gizli modu kullanma

Google Chrome gibi, YouTube’da da kullanabileceğiniz bir Gizli Mod vardır.

YouTube’da anonim olarak bir video izlemeye başladığınızda, platform sanki yeni bir ziyaretçiymişsiniz ve hesabınız yokmuş gibi davranır. Gizli moddayken aradığınız veya izlediğiniz hiçbir şey, oturum açtığınız YouTube hesabında görünmez. İş bittikten sonra anonim modda hesabın tüm arama geçmişi ve izleme geçmişi otomatik olarak silinecektir.

Gizli modu Android cihazınızda YouTube uygulamasında da etkinleştirebilirsiniz. sağ köşedeki profil resminizde çok kolay; YouTube uygulamasına dokunun ve Gizli Modu Aç’ı seçin.